alavus ikkunat ja ovet logo

Eluppvärmda värmefönster

Drömmer du om att använda balkongen i ditt hem året runt? Drömmer du om att du skulle kunna sitta ännu sent på hösten på terrassen i ditt hem och förlänga sommaren? Vädret och de varierande förhållandena i Finland är inte alltid nådiga och ger inte möjlighet att njuta av den finländska naturen utan att du får frysa på din terrass. Vi har en lösning att erbjuda dig. Man kan förse terrassens eller balkongens fönster med uppvärmda specialglaselement. Fönstren värmer och gör vistelsen angenäm och du är inte utlämnad åt väder och vind.

Med eluppvärmda glas kan du omvandla balkongerna samt övriga vistelseutrymmen i ett bostadshus så att de kan användas året runt. Man använda glaset som huvudvärmekälla, men i allmänhet är dess syfte att öka vistelsetrivseln. Tack vare det eluppvärmda glaset utstrålar inte ens stora glasytor kyla, och det sker inte kondensering på glasets yta, varför man alltid har klar utsikt oberoende av förhållandena.

Värmefönstren är såsom vanliga fönster. Elmatningen sker med en enda ledning, snyggt och omärkligt. Glasets yttemperatur är 20-40 grader och temperaturen kan regleras enligt användningsändamålet. Användning och underhåll skiljer sig inte från vanliga fönster, utan de kan tvättas på samma sätt som andra fönster. Elglasfönstren är trygga att använda, för glaset är alltid härdat säkerhetsglas och om det går sönder avbryts strömmen automatiskt.

Ett eluppvärmt isolerglaselement kan monteras på den öppningsbara MSE- samt karmfasta MEK-fönstertypen.
Oberoende av om ditt objekt är en terrass, vinterträdgård, ett poolrum eller vilket som helst vistelseutrymme i ditt hem, kontakta oss så planerar vi tillsammans en lösning, som höjer boendetrivseln i ditt hem till en alldeles ny nivå.

Det eluppvärmda glasets teknik baserar sig på normalt selektivglas, vars ytbeläggning leder elektricitet. När elektriciteten är tillslagen, fungerar den ledande ytbeläggningen som ett motstånd och omvandlar elektriciteten till värme.

Den här webbplatsen använder cookies.